İl Emniyet Müdürlüğü Personellerine Solunum Fonksiyon Testi Yapıldı

Dünya Astım Günü’ne istinaden ülkemizde bu yıl “Astımınızla Sağlıklı Yaşayabilirsiniz” teması ile topluma ve sağlık çalışanlarına yönelik eğitim ve farkındalık çalışmaları yapılmaktadır. Bu çalışmalarla Astım bilincini artırmak, kişilerin bir sağlık kuruluşuna başvurarak Solunum Fonksiyon Testi (SFT) yaptırmalarını teşvik etmek, yöneticileri ve yetkilileri bilgilendirmek ve harekete geçmelerini sağlamak amaçlanmıştır. Dünya Astı
m Günü, Kronik Hastalıklar ve Sağlıklı Yaşlanma İl Kurulu'nda alınan kararlara istinaden İl Emniyet Müdürlüğü (Uzunburun Mevki) kurum personeline 3 Mayıs tarihinde SFT yapılmıştır. Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı organizasyonunda, Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanlığı desteği ile yapılan etkinlikte Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkan Yardımcısı Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Cengiz YAKIT, Uzm. Dr. Senem DİVRİK GÖKÇE, Ebe Nurşen YAZICI, Devlet Hastanesinde çalışan Penpegül CERİT, Fuzuli POLAT görev almış olup 108 personele çekilen solunum fonksiyon testleri Uzm. Dr. Cengiz YAKIT tarafından değerlendirilip hastalara önerilerde bulunulmuştur. Sigara içenlere sigaranın zararları hakkında bilgi verilerek sigara bırakma polikliniklerine yönlendirilmişlerdir. Etkinliğimizde emeği geçenlere, Emniyet İl Müdürü Göksel TOPALOĞLU ve personellerine bizlere gösterdikleri ilgi ve güler yüz için teşekkür ederiz.

• emniyet SFT 1.jpg
  • emniyet SFT 2.jpg