Hastasının Silahlı Saldırısı Sonrası Hayatını Kaybeden Psikiyatri Uzmanı Dr Fikret Hacıosman İçin Basın Açıklaması Yapıldı.

Tokat Tabip Odası Başkanlığına bağlı doktorlar ve sağlık çalışanları, Dr Cevdet Aykan Akıl ve Ruh Sağlığı Hastanesi bahçesinde toplanarak, İstanbul’da çalıştığı özel bir hastanede, hastasının silahlı saldırısı sonrası hayatını kaybeden Psikiyatri Uzmanı Dr Fikret Hacıosman için basın açıklaması yaptı.

Doktorlar yapılan açıklama sonrasında yasal olmayan talepleri yerine getirmeyen sağlık çalışanlarının daha fazla silahlı saldırıya uğramamaları için hastanelerde silah araması yapılmasını istedi.

Sağlık çalışanlarının öldürülmesi olaylarının sadece hukukla değil, vatandaşların bilinçlendirilmesiyle çözüme kavuşabileceğine dikkat çeken İl Sağlık Müdürümüz Op. Dr. Hacı Ahmet Sümbül, yaşanan ölümlerin, yerine getirilmeyen ilginç taleplerden kaynaklandığına vurgu yaptı. Müdürümüz "Çok ilginç talepler var. Bir meslektaşımız öldürüldüğünde talep şuydu. Dedesi öldü, maaşı kesilecek, aman ölümünü bildirme nüfusa diyor. Talebi bu! Bunu doktor bildirdi diye doktor öldürülüyor. Bunun nasıl bir izahı olabilir? Bu tamamen bir vahşettir. Bu Sağlık da bir terördür. Bunun önüne sadece hukukla geçilmez. Sağlık çalışanlarımıza destek olmamız lazım, onların hizmetleri için bizim de yardımcı olmamız lazım.’’ diye konuştu.

• basın açıklması 1.JPG
  • basın açıklması 2.JPG