Kalbe Dikilen Tohum Projesi Gerçekleştirildi

Müdürlüğümüzce yürütülen “Kalbe Ekilen Tohum” projesi kapsamında Evde Sağlık Hizmeti alan hastalarımıza yönelik ağaç dikme etkinliği yapıldı. Proje kapsamında Orman İşletme Müdürlüğü’nün katkılarıyla Organize Bölge Müdürlüğünde bulunan ağaçlandırma sahamıza Evde Sağlık Hizmeti alan hastalarımız ve onların tedavilerinden sorumlu sağlık personellerinin katılımıyla 50 adet Karaçam, 15 Adet Dut ve 15 Adet Ihlamur olmak üzere toplam 80 adet fidan dikildi.

Etkinliğe İl Sağlık Müdürümüz Op.Dr.Hacı Ahmet SÜMBÜL, Sağlık Hizmetleri Başkan Yardımcısı Dr. Cihat ZÜLFÜOĞULLARI, Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkan Yardımcıları Dr. Zeynel KALLİ ve Uzm.Dr.Cengiz YAKIT, Tokat Devlet Hastanesi Başhekimi Uz.Dr. Fatih DEMİR, Tokat Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr.Atilla KAYA, Evde Sağlık Hizmetleri İl Koordinatörü Dr.Mehmet ÇAKAN, Tokat Orman İşletme Müdürlüğü Ağaçlandırma Şefi Orman Müh. Atilla Rıza DOĞANGÜL, proje yürütücüleri Uzman Hatice SAZAK TUTUMLU ve Biyolog Mete KOYUNCU, Evde Sağlık Hizmetleri Biriminde görevli sağlık çalışanları ve Müdürlüğümüz çalışanları katılarak hastalarımızla birlikte fidan dikti. İl Sağlık Müdürümüz Op.Dr.Hacı Ahmet SÜMBÜL ve Orman İşletme Müdürlüğü Ağaçlandırma Şefi Orman Müh. Atilla Rıza DOĞANGÜL yaptıkları açıklamalarda bu projenin sürekli hale getirileceğini ve bundan sonra Evde Sağlık Hizmeti alacak her hastamız için bir fidan dikileceğini belirttiler. Ayrıca Atilla Rıza DOĞANGÜL gerek Yaşlılar Haftası gerekse Orman Haftası münasebetiyle projeye destek vermek için Tokat Orman İşletme Müdürlüğü Artova Orman İşletme Şefliği hudutlarında bulunan Arpacıkaraçay Ağaçlandırma Sahasında İl Sağlık Müdürlüğümüz adına 4000 adet Badem, 4000 adet Akasya ve 2000 adet Ahlat olmak üzere toplam 10.000 adet fidan dikildiğini belirtti.

Proje yürütücüleri Uzman Hatice SAZAK TUTUMLU ve Biyolog Mete KOYUNCU ile Evde Sağlık Hizmetleri İl Koordinatörü Dr. Mehmet ÇAKAN proje hakkında katılımcılara bilgiler verdi. Evde Sağlık Hizmeti alan hastalarımızın sağlık çalışanlarımızla birlikte fidan dikmesi sırasında duygu dolu anlar yaşandı. Hastalarımızın çoğu hayatları boyunca ilk kez fidan diktiklerini belirtirken bu etkinliğin yapılmasında emeği geçen başta İl Müdürümüz olmak üzere tüm görevlilere dualar ettiler. Bunun üzerine proje yürütücülerimiz tüm katılımcıların fidanlarına birer isimlik yapma sözü vererek bundan sonra bu sahaya dikilecek her ağaç için bir kimlik oluşturacaklarını belirttiler.

• Evde Sağlık Yaşlılar Haftası Ağaç Dikme 1.jpg
  • Evde Sağlık Yaşlılar Haftası Ağaç Dikme 2.jpg