İl Sağlık Müdürümüz Dr. Öner NERGİZ Covid-19 Aşısının Önemi ve İlimizdeki Aşı Uygulamalarıyla İlgili Açıklama Yaptı.
15 Aralık 2021

İl Sağlık Müdürümüz Dr. Öner NERGİZ:

‘‘Ülkemiz genelinde olduğu gibi ilimizde de Covid-19 pandemisine karşı  salgının başladığı ilk günden beri tüm sağlık çalışanlarımızın yoğun gayretleriyle mücadelemiz devam etmektedir. Bugün geldiğimiz noktada hastalığa karşı elimizdeki en etkili yöntemin aşı olduğu bilinmektedir.

Aşı olmak isteyen vatandaşlarımız ülkemizde uygulanan Sinovac ve Biontech/Pfizer aşılarından tercih ettiklerine ilimizdeki tüm sağlık kuruluşlarından erişebilmektedir. İlimizde ilçe sağlık müdürlüklerimiz, toplum sağlığı merkezlerimiz, devlet hastanelerimiz, entegre hastanelerimiz, üniversite ve özel hastanelerimiz ile aile sağlığı merkezlerimizde aşı uygulamaları yapılmakta ve devam etmektedir. Ayrıca il genelinde 25 mobil ekibimizle köyler, sanayi bölgeleri, kamu kurum ve kuruluşları, okullar vb. toplu yaşam alanlarında yerinde aşı uygulamalarımız tüm hızıyla devam etmektedir.

İlimizde bakanlığımızın belirlediği 481.378 hedef nüfusun %85.21’nin 1. Doz aşısı yapılarak, 2. Doz aşısını olmayan 29,207 kişi bulunmaktadır. Bu vatandaşlarımızın bir an önce aşılarının yapılması gerekmektedir. Aynı zamanda 1. ve 2. Doz aşılarını yaptırmış vatandaşlarımızın Haziran ayına kadar 3. Doz hatırlatma dozunun bir an önce yapılması gerekmektedir. Salgından korunmanın elimizdeki en güçlü silahı aşıdır. İlimizde toplam 113 ayrı noktada aşı yapılmaktadır. Tokatlı vatandaşlarımızdan hızlı bir şekilde aşılarını olmalarını ve yaptırdıkları aşılarını tamamlamalarını rica ediyoruz. Aşılarımızı tam şekilde olarak, maske, mesafe ve hijyen kurallarına da uyarak hep birlikte Covid-19 virüsünü yeneceğimize inanıyorum.

Ülkemizde Koronavirüse karşı yerli aşı çalışmaları devam etmektedir. Yerli aşı çalışmalarına katılmak isteyenler İl Sağlık Müdürlüğümüzden bilgi alarak gönüllü olabilirler.

Aşı çalışmalarında büyük bir özveri ve yoğun gayretlerle emek sarfeden il ve ilçe sağlık müdürlüklerimiz, toplum sağlığı merkezlerimiz, devlet hastanelerimiz, entegre hastanelerimiz, üniversite ve özel hastanelerimiz, aile sağlığı merkezlerimizde çalışan tüm sağlık çalışanlarımıza gönülden teşekkür ediyorum.’’

• MOBİL EKİPLER 1.jpeg
  • MOBİL EKİPLER 8.jpeg