İlimiz genelinde, tüm ilçelerimizde 1-7 Nisan Ulusal Kanser Haftası etkinlikleri yapılmaktadır.
07 Nisan 2022

• Ketem tarafından 06.04.2022 tarihinde Tokat Devlet Hastanesi'nde stant açılarak çanta, broşür, bilgi notu kullanılarak vatandaşlara kanser konusunda bilgilendirme yapıldı. Kanser taramalarına davet edildi.
• Turhal İlçemizde İsmail Kırgöz, Kat, Milli İrade Aile Sağlığı Merkezlerinde broşür, bilgi notu, afiş kullanılarak kanser konusunda bilgilendirme yapılarak taramalara davet edildi.
• Erbaa İlçe Sağlık Müdürlüğünce Erbaa İbn-i Sina Aile Sağlığı Merkezi ziyaretiyle poliklinik muayenesi bekleyen vatandaşlara bilgilendirme yapıldı.
• Zile Devlet Hastanesinde yatan hastalar ve refakatçileri ziyaret edilerek bilgilendirme yapıldı, kanser taramalarına davet edildi. Hastane girişinde hasta kayıt birimi önünde stant açıldı, hastane personeli ve vatandaşlara bilgilendirme yapıldı.
• Zile İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından okul ziyaretlerinde öğretmenlere bilgilendirme yapıldı ve öğretmen whatsapp grupları aracılığıyla bakanlığımızca hazırlanan bilgi notu paylaşıldı.
• Reşadiye Devlet Hastanesi'nde, hastane girişinde poliklinik muayenesi bekleyen vatandaşlara broşür ve bilgi notu kullanılarak vatandaşlara bilgilendirme yapıldı, taramalara davet edildi.
• İlimiz genelinde tüm ilçelerimizde sağlık kuruluşlarımıza başvuran vatandaşlarımıza afiş, broşür, kapalı devre tv yayınları aracılığıyla kanser taramaları konusunda farkındalık çalışmaları yapılmaktadır. 1-7 Nisan Ulusal Kanser Haftası etkinlikleri devam etmektedir.
Tüm vatandaşlarımızı kanser taramalarını yaptırmak üzere sağlık kuruluşlarımıza bekliyoruz.

Sağlık Bakanlığı Ücretsiz Kanser Tarama Programı:
30-65 yaş arasında kadınlara Rahim Ağzı Kanseri taraması
40-69 yaş arasında kadınlara Meme Kanseri taraması
50-70 yaş arasında kadın ve erkeklere Bağırsak Kanseri taraması

ERKEN TEŞHİS HAYAT KURTARIR.

• Kanser 1.JPG
  • Kanser 2.JPG